SC PACS (система за архивиране и комуникация на картини) се състои от няколко основни компонента: функционалност за архивиране на картини за всички модалности в болницата, локално (в рамките на болницата) и отдалечен достъп (извън болницата) до изследвания, съхранение на DICOM файлове в специални бази данни и гарантирана защита от неоторизиран достъп. Всички разработки на софтуера се основават на медицинския стандарт DICOM. 

Ние предлагаме отлични възможности за 3D, статистика, телемедицина и последваща обработка. Експертите ни са обучени в международни организации и имат богат опит в сектора на медицинските изображения.

Какво е PACS?

Системата PACS се състои от сървър, където могат да бъдат съхранявани и достъпни изследвания, професионален софтуер за работни станции (където могат да бъдат разглеждани изображения) и модул за отдалечен достъп.

Системата е добре оформена и конфигурирана така, че да стане мощен инструмент в ръцете на радиолозите. Използването на PACS има забележимо въздействие върху намаляването на разходите за рентгенови филми и хартия, както и на усилията и времето. Допълнително предимство на системата е възможността да се създаде CD или DVD за пациента, съдържащ техните DICOM файлове и програмата, необходима за преглеждането им.

SC PACS е съвместим с всички видове DICOM оборудване за изображения, включително CT, MRI, CR, DR, мамография, ултразвук, гама камера и PET-CT. Освен това, Софтуерна компания ООД е натрупала дълбок и богат опит в интегрирането на своите PACS с болнични информационни системи (HIS).

За повече информация, моля посетете уебсайта на SC PACS – www.pacs.bg